Stopbusconstructie

Stopbusconstructie

De stopbus of stopbusconstructie zorgt ervoor dat het medium niet ongestoord in het milieu terecht kan komen. Er zijn in principe twee type stopbusconstructies beschikbaar namelijk een onderhoudsvrije- en instelbare uitvoering.

De onderhoudsvrije uitvoering maakt gebruik van een support-veer welke zorgt voor een gelijkmatige aandruk-kracht. De geselecteerde PTFE/Grafiet V-ringen, temperatuurbereik -200/+200 graden Celsius, bieden een optimale afdichting van de spindel en stopbushuis. Als extra slot op deur is er als laatste schakel, de stopbus. Dit complete pakket zorgt ervoor dat tijdens het op en neer bewegen van de spindel, het regelen van een regelklep, het medium niet kan ontsnappen richting het milieu.  Afhankelijk van het proces/media/drukken wordt er een keus gemaakt wat de beste constructie is voor een zekere toepassing. 

Let op, wij hebben het hier over een spindel/stopbushuis afdichting wat pertinent niet hetzelfde is als een balgafdichting. 

Standaard wordt de regelklep voorzien van een onderhoudsvrije stopbusconstructie en PTFE V-ringen pakket (-200/+200 graden Celsius).